Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Wednesday, 7 September 2011

Tips atau PETANDA anda sudah gumuks +_+

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK
Hello kawan-kawan =)

Macammana semua malam ni? Sihat? Dah makan? Dah supper?



Kali ini i nak share tips-tips atau lebih tepat sekali PETANDA-PETANDA untuk mengetahui anda dah semakin debab/berisi/buntal/melebar/big/bootylicious/peha-besar-macam-lembu-licious however you wanna call it lah.








Petanda-Petanda:


1.   Anda tengah makan buffet dengan kawan-kawan. Sedar-sedar orang lain semua dah tersadai kekenyangan. Anda pula? Masih rileks menceduk kuah tom yam (yang juga disertai muatan sarat udang, sotong, mee, fishball, ketam, kupang dan sayur) ke dalam mangkuk anda sambil berasa bahagia sebab kuah tom yam sedap.


2.   Bila dah habis makan main course, anda dengan cerianya bertanya "Okay! Siapa nak ice-cream?" ^_^ *muka kanak-kanak riang* walhal orang lain di meja yang sama muka dah start warna hijau dan berekspresi macam nak muntah sebab kekenyangan.


3.   Alright, finally dah keluar dari restoran tersebut. Anda mengaku dah kenyang sebab dah makan buffet tadi kan? Tambahan pula dah makan ice-cream. Ice-cream dah la ada lapan jenis perisa, anda dah ceduk 6 daripada perisa tersebut untuk makan.
Six out of EIGHT choices after a big buffet?!- orang lain berteriak sambil menjengil mata kat anda.
Tapi reaksi anda?
"Owh, mangkuk ice-cream tadi kan kecik, so aku kira amik sikit-sikit la so that boleh rasa semua" ^_^ *muka bahagia terpancar kembali*
Plus, ayat seterus anda "nasib baik ada ice-cream dan buah-buahan je untuk desert!"


4.   Bila dah sampai rumah pula, anda berasa berat macam ikan dugong. Lepas tu lepak diatas sofa sambil tonton cerita CSI season 7. Tetapi di tangan? Segelas air besar oren sunquick yang sejuk dan menyegarkan. Lepas dah puas teguk gelas pertama, rasa air tu sedap, pergi dapur kembali untuk membuat satu gelas lagi.


5.   Kali ini dah naik tangga masuk bilik, anda melihat cermin dan perasan pula yang perut anda memboyot semacam. Baju yang dipakai sebelum makan fittingnya agak selesa, now looks like a sarung nangka memeluk perut bahagia anda. Muffin top!!! Huhu~....


6.   Bila dah tukar seluar tidur, anda perasan yang seluar jeans anda dah jadi ketat sangat sampai kaki anda dah terbekas urat seluar jeans. Dahlah seluar jeans tersebut sebelum ini fittingnya okay je.Hadus...fail....


7.   Bila dah mengaku dan muhasabah diri terhadap 6 petanda sebelumnya, anda duduk diam-diam dan conteng-conteng atas blog anda untuk dibuat tatapan umum....



Hurm... motif?



Konon Nak menyedarkan diri sendiri untuk jangan menjadi seorang epic failure dan membiarkan diri sendiri semakin melebar!!!!!


Sekian.
Peace out people =)

3 comments:

d_LA said...[Reply to comment]

haha..naseb bek x smpai thp camtu lg..msh leh kontrol lg

Nour Akmal said...[Reply to comment]

masih maintain..tp takut gak gemuk ni..huhuhu

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@d_LA dan @Nour Akmal...kene pandai2 lah "ukur baju di badan sendiri"...6t pakwe cepat lari...ekekek (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..