Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Wednesday, 7 September 2011

Ciri Wanita Idaman Lelaki

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Hai semua...untuk entry pertama yang admin nak kongsi adalah berkenaan dengan ciri wanita idaman lelaki. oleh kerana admin ni merupakan seorang lelaki...so, admin lebih tertarik untuk buat entry berkenaan dengan wanita...hehe.

Yelah...dah menjadi lumrah alam setiap lelaki mahu wanita yang terbaik untuk jadi teman hidup. persoalannya cuma adakah kita akan dapat peneman hidup seperti yang kita impikan?. memang betul...allah s.w.t dah tetapkan jodoh untuk setiap orang. tapi kita tidak tahu jodoh kita camne kan...lawa ke...kurus ke...gemuk ke. tak tahu kan...so, jadi tak salah kalau kita "berangan" kan...hehe


"Wahai wanita, sesungguhnya kejadianmu terlalu unik,tercipta dari tulang rusuk. Adam yang bengkok menghiasi taman-taman indah lantas menjadi perhatian sang kumbang, kau umpama sekuntum bunga, harum aromamu menarik sang kumbang untuk mendekatimu. Namun, bukan semua bunga mampu menarik kumbang jika terdapat cacat cela"

Wahai wanita...baca ini betul2..adakah anda mempunyai ciri2 seperti ini...kalau ada alhamdulillah. kalau tak ada cuba untuk berubah. sekadar nasihat...insyaallah...kamu akan berjumpa dengan lelaki yang betul2 sesuai untuk kamu..

Ciri2 wanita idaman lelaki adalah :


1. Berpegang Kepada Agama
Wanita yang berpegang kepada agama mempunyai keperibadian yang unggul. Batas-batas syariat yang dipegang dan terpelihara dalam hidupnya mengangkat martabat dirinya sebagai seorang yang layak dikagumi oleh lelaki. Dia tidak akan melakukan sesuatu yang bertentangan dengan syariah Islam. Memang beruntung mana-mana lelaki yang beristeri dengan wanita sebegini.


2. Kecantikan Dalaman
Wanita yang tulen adalah lemah lembut dalam perwatakannya tetapi mempunyai prinsip dalam hidup. Inilah kecantikan dalaman yang dicari oleh ramai lelaki. Kalau cantik, tu dikira sebagai BONUS.
Wanita yang mempunyai kecantikan dalaman tidak akan sesekali menjual maruah dirinya hanya untuk mencari nama dan wang. Mereka tidak akan sesekali tunduk pada nafsu atau berbuat sesuatu semata-mata kerana mahukan harta dan kekayaan.


3. Manja
Lelaki suka wanita yang keanak-anakan atau yang ada sifat manja, supaya lelaki boleh memainkan peranan sebagai pelindung. Namun begitu, sifat manja dan keanak-anakan yang melampau tidak sesuai kerana ia akan menampakkan wanita itu seperti kurang matang.


4. Pandai Menjaga Kecantikan
Lelaki menginginkan wanita yang pandai menjaga kecantikan dirinya. Wanita dan kecantikan memang susah nak dipisahkan. Mereka akan kelihatan bertambah cantik jika bijak menguruskan penampilan diri. Lelaki secara fitrahnya memang mahukan wanita yang pandai menjaga kecantikan, kerana ia akan membuat mereka bangga.


5. Berakhlak Mulia
Wanita yang berakhlak mulia dikenali juga sebagai wanita solehah. Wanita adalah hiasan dunia, tetapi seindah hiasan adalah wanita solehah. Merekalah ibu, isteri, kekasih dan merupakan tunjang kejayaan suami.


6. Tidak Mempamer Keseksian
Lelaki suka menjamu mata dengan melihat aurat wanita, namun tidak suka menjadikanya isteri kerana keindahan diri wanita tu seolah-olah menjadi barang pameran untuk mata semua lelaki.


7. Tidak Cerewet
Lelaki suka pada wanita yang tidak cerewet. Mengapa pula? Sebab wanita yang cerewet boleh merimaskan dan mudah menyebabkan lelaki merasa jemu dengannya. Biasanya, wanita yang cerewet suka mengkritik apa saja yang tidak disenanginya walaupun perkara itu hanyalah perkara kecil.


8. Memahami Lelaki
Wanita yang memahami hati lelaki biasanya mempunyai intuisi yang cukup kuat. Lelaki mengimpikan wanita yang mampu memahami situasinya dalam keadaan suka dan duka. Pendek kata, tanpa perlu bersuara, dia itu sudah dapat membaca riak wajah suaminya. Lantas, bertindak menghiburkan atau memberi kekuatan.


9. Sejuk Mata Memandang
Wanita yang manis wajahnya dan sejuk dipandang mata akan mendamaikan perasaan seorang lelaki. Ciri-ciri Wanita Sejuk Mata Memandang seperti di bawa ini:
  •  Bersopan satun 
  • Senantiasa memaniskan wajah 
  • Senantiasa memberikan senyuman ikhlas 
  • Menutup aurat 
  • Ramah dan mesra 
  • Tidak terlalu cemburu 
  • Menghormati orang lain

Admin selalu teringat kata2 seorang kawan "wanita yang baik diciptakan untuk lelaki yang baik...begitu juga lelaki baik diciptakan untuk wanita yang baik"


Jadi...kepada wanita yang menbaca entry ini...renung2 kan lah..ambil yang baik dari nasihat ni...buang yang buruk. cuba untuk mengubah diri sendiri. siapa yang tak nak yang terbaik kan...Khas untuk kamu...wanita.Wassalam...

0 comments:

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..