Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Wednesday, 9 November 2011

Cara Mudah Nak "Center" Mana2 Widget

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK
- sebelum di "center" kan

Salam semua. hari ini sekali lagi admin ingin kongsikan sedikit tutorial ringkas dengan korang semua. admin kongsikan cara mudah nak "center"kan mana2 widget atau apa2 aje coding yang korang nak. mungkin korang tercari2 dan tergodek2 cara nak ubah widget tu kan.

Bagi blogger otai..ini bukan masalah bagi dorang. admin hanya ingin berkongsi dengan newbie. admin tak kata admin dah otai..tapi dah ada ilmu. admin nak kongsi lah dengan korang. korang cuma perlu ikut cara2 dibawah :

<div align="center">code</div>

code = coding widget atau apa aje yang korang nak center-kan seperti tajuk dan tulisan widget

Nota : untuk tajuk dan tulisan hanya berkesan dalam TEMPLATE HTML.

- selepas di "center" kan

Selamat mencuba. moga berjaya untuk korang yer. apa2 feedback dan pertanyaan sila komen disini. (^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


8 comments:

alif haris said...[Reply to comment]

nice tutor :)

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

hope dapat membantu :)

Zul Fattah said...[Reply to comment]

erm.. try buat lu

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

cuba lah yer. semoga berjaya (^_^)

Maisarah Azmi said...[Reply to comment]

admin dah berenti ke? nak tanya kenapa tv tak centre erkk..? boleh guna tuto nie ke untuk center kan tv ke x?help me admin

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Maisarah Azmi ada jer. cuma jarang2 sikit on9. sibuk sikit sekarang. bukan dah center k. admin dah silau2 blog kamu tadi. sume ok jer..

ada pape nak tanye or request, comment jelah kat " comment form" atau tinggalkan jejak kat "shout box". insyaallah..admin akan reply balik (^_^)

Maisarah Azmi said...[Reply to comment]

thanks admin.. takpe, saya dh betulkan sendiri..

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Maisarah Azmi ur welcome (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..