Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Tuesday, 29 January 2013

Internet Download Manager 6.15 Full With Patch

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi internet download manager version terbaru dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Internet Download Manager 6.15 Full With Patch plak. version ini merupakan yang terbaru setakat hari ini. kepada yang masih belum tahu kegunaan IDM ini adalah untuk meningkatkan kelajuan kadar download korang. 

Selain itu, IDM juga dapat memudahkan korang untuk mendownload mana-mana video online yang korang sedang tengok. sebagai contoh korang tengok video di youtube. secara automatik popup "download' akan keluar dan korang boleh klik untuk terus mendownload.

Berminat nak cuba?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan. oleh kerana cara nak jadikan "full version" adalah sama. admin cuma ambil dari version-version sebelum ini.



Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman615" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c).

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.

Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah. untuk lebih support..sila guna browser mozilla.


Read more »

Thursday, 24 January 2013

Tanda Yang Menunjukkan Seseorang Itu Menyukai Anda

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Gambar : google images

Bagaimanakah caranya untuk anda tahu adakah seseorang itu menyukai anda? Mungkinkah dari gerak geri badannya? Mungkinkah dari cara si dia bercakap? Atau mungkinkah dari cara si dia melayan anda? Setiap orang sebenarnya mempunyai cara mereka tersendiri dalam mengekspresikan perasaan mereka. Namun begitu, terdapat lima tanda-tanda yang lazimnya orang akan lakukan apabila mereka menyukai seseorang, iaitu:

Orang itu akan berpeluh
Anda akan dapat melihat yang orang itu akan berpeluh-peluh kecil di sekitar dahi dan tangan mereka. Seperti dia sedang gemuruh walaupun pada waktu itu suhu persekitaran adalah sejuk. Tetapi jika dia baru sahaja lepas bersukan dan berpeluh, jangan pula anda ingat dia menyukai anda pula. Kita tengok juga pada keadaan dan situasi. Tidak semestinya apabila dia berpeluh tandanya dia menyukai anda.

Senyum sorang-sorang
Setiap kali bila anda lalu dekat dengan dia je, anda akan perhatikan yang dia senyum sorang-sorang. Setiap kali anda lalu je, nampak dia tengah senyum. Padahal dia tengah buat kerja lain, tapi boleh pulak dia tersenyum sorang-sorang.

Sweet talker
Bila dia bercakap dengan anda, dia akan cakap perkara yang baik-baik je. Anda pun rasa selesa sangat-sangat bila bercakap dengan dia. Orang Melayu kata, orang macam ni adalah orang ‘mulut manis’. Daripada kempis sehingga jadi besar la punggung kita bila asyik kena puji je dengan dia.

Jantung berdegup kencang
Jantung anda akan berdegup kencang apabila setiap kali berjumpa dengan dia. Bukannya sebab anda nervous, tetapi disebabkan dia menghantarkan satu aura yang membuatkan diri dalaman anda terasa getaran aura yang dia pancarkan.

Mudah berangan
Dan akhir sekali adalah, dia mudah berangan bila bercakap dengan anda. Bila anda bercakap je dengan dia, tiba-tiba mata dia asyik tengok je wajah anda. Bila anda tanya, tak menyahut. Anda lambai-lambai depan mata dia pun, tak berkelip. Itu tandanya yang dia memang betul-betul menyukai anda sebab dia tengah berangan sesuatu tentang diri anda.

So itulah di antara lima tanda-tanda yang menunjukkan seseorang itu menyukai anda. Si dia akan berpeluh-peluh, senyum sorang-sorang, sweet talker, jantung anda akan berdegup kencang dan akhir sekali si dia akan berangan bila bercakap dengan anda.

Sumber : tentangcinta.com


Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)



Read more »

Tuesday, 22 January 2013

Persoalan & Jawapan : Apakah Hukum Memakai Gelang Tangan Atau Kaki Berloceng

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Gambar : google images

Soalan 1 :
Apakah hukumnya memakai dengan gelang kaki/tangan yang berloceng ?

Jawapan 1 :
Merujuk kepada kitab Bahrul Mazi, (ringkasan Sahih al-Tamizi), memakai loceng adalah ditegah oleh syarak kerana bunyi loceng itu menyebabkan tiada malaikat Rahmat mendekatinya. Ini berdasarkan hadis Nabi SAW yang dikeluarkan oleh Abu 'Isa al-Tirmizi yang maksudnya:

"Dari Abu Hurairah r.a. bahawa Rasulullah SAW telah bersabda: Tiada menyertai malaikat Rahmat bersama jamaah (kumpulan) yang ada di dalamnya anjing dan loceng"

Oleh yang demikian, elakkanlah dari memakaikan gelang kaki/tangan yang ada loceng pada anak perempuan..


Soalan 2 :
wanita dan perhiasan diri, memang tak boleh dipisahkan. bagaimana pula ada yang memakai gelang tangan berloceng, dan ketika dia mengerjakan solat, bunyi loceng tersebut boleh mengganggu jemaah yg lain. apakah hukumnya?

Jawapan 2 :
Memakai gelang berloceng bagi wanita ada berlaku khilaf (perbezaan pendapat) dikalangan ulamak2 fiqh.

Di antara pendapat yang masyhur hukumnya adalah haram secara mutlak. Dan ada satu pendapat yang mengatakan jika dipakai dihadapan mahramnya maka tidaklah haram.

Walau bagaimana pun memakai sesuatu yang berbunyi ketika solat hukumnya adalah makruh kerana dapat mengganggu khusyuk solat. Apa lagi kalau mengganggu jemaah yang lain yang solat bersama kita.

Ini adalah sama dengan hukum dimakruhkan membiarkan handphone berbunyi ketika solat kerana mudharatnya adalah sama yaitu mengganggu khusyuk solat.

Sebagaimana handphone yang sebaiknya dimatikan ketika masuk ke dalam solat maka begitu juga wanita yang memakai gelang yang berbunyi hendaklah membuangnya ketika hendak memulakan solat.


Soalan 3 :
 Hukum wanita memakai gelang tangan/kaki yang mempunyai loceng. adakah sah dibawa untuk bersolat?.

Jawapan 3 :
Islam melarang kaum wanita memakai gelang tangan/ kaki yang mempunyai loceng kerana ia boleh menarik perhatian orang lain dan boleh mendatangkan fitnah. Walau bagaimanapun solatnya adalah sah..

Wallahua'lam 


Sumber : ustaznaim.blogspot.com

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)




Read more »

Sunday, 20 January 2013

Cara Nak Install Dan Daftar Internet Download Manager Secara Percuma (RE-POST)

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi tutorial dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Cara Nak Install Dan Daftar Internet Download Manager Secara Percuma (RE-POST) plak. sebelum ini admin pernah kongsikan cara nak install dan daftar internet download manager ini. tapi dengan patch yang lama. patch tersebut tidak dapat digunakan lagi.

Oleh kerana setiap hari masih ada pengunjung yang baca post tersebut, admin akan buat satu post baru berkenaan cara nak install dan daftar internet download manager ini. dengan menggunakan patch terbaru, korang tak perlu lagi susah-susah untuk buat banyak step. cukup hanya cari lokasi IDM diinstall, tulis nama dan tiada lagi "trial version"

Tapi, sebelum itu. korang boleh pilih internet download manager version terbaru. admin dah buat dalam bentuk "koleksi". cara nak install dan daftar dah ada dalam setiap entry sebenarnya. korang ikut jer mana-mana yang korang nak. sama jer.

Koleksi Terkini Internet Download Manager With Patch (Full Register)


Bila korang dah pilih mana-mana version yang korang nak. korang boleh ikut cara yang admin ajarkan dibawah untuk proses register kepada "full version". oleh kerana cara install dan daftar adalah sama. admin cuma copy daripada version-version sebelum  ini.

Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman614" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c). 

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.

Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah. untuk lebih support..sila guna browser mozilla.

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)



Read more »

Friday, 18 January 2013

Birds On A Wire With Keygen

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi game menarik dengan korang. kali ini admin akan kongsikan game Birds On A Wire With Keygen plak. game ini memerlukan korang untuk "melempar" burung kearah kumpulan burung yang sedang berjalan diatas wayar. tapi korang perlu melempar burung kearah warna yang sama. lebih kurang macam game zuma jugak.

Tapi game ini lebih seronok. admin sendiri pun dah cuba main tadi. geli hati bila lihat cara burung itu berjalan diatas wayar..haha. so sweett!!! (^_^). berminat nak cuba main?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan


Adakah game ini full version?. jangan bimbang..admin akan ajar cara nak guna keygen supaya game ini TERdaftar..opsss!!!...huhu. korang download dan extract kepada bentuk folder sehingga habis. kemudian klik pada perkataan "BirdsOnAWireSetup" untuk mula install


Bila proses install dan siap. korang buka game dan klik pada perkataan "Already Paid" dan seterusnya klik pada perkataan "I'm not connected to the internet"


Kemudian copy "product code" dan buka "keygen" yang ada dalam folder yang kita extract tadi. paste product code pada ruang yang disediakan dan klik pada "Gen" untuk dapatkan "unlock code". copy unlock code dan paste pada ruangan di game. sila rujuk gambar dibawah untuk lebih faham


Klik submit dan lihat hasilnya. tiada lagi "trial version"...huhu. senang jer bukan. korang boleh main puas-puas. game ini memang menarik. kongsi lah dengan kawan-kawan yer..



Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah. admin hargai sangat-sangat. tanpa korang..siapa lah duniakongsi.net (^_^)

Read more »

Thursday, 17 January 2013

SWiSH Max4 Portable

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software dengan korang. kali ini admin akan kongsikan software SWiSH Max4 Portable plak. didatangkan dalam bentuk portable amat memudahkan kerana korang tak perlu lagi susah-susah nak install bagai tu. korang cuma perlu download, extract dan terus dapat guna.

Apa itu SWISH Max?. SWISH Max adalah software yang biasa digunakan untuk mewujudkan interaktif dan cross-platform filem, animasi, dan persembahan. Ia dibangunkan dan diedarkan oleh Swishzone.com Pty Ltd, yang berpangkalan di Sydney, Australia. SWISH Max terutamanya output format swf, yang kini di bawah kawalan Sistem Adobe.

SWISH Max telah direka untuk sistem operasi Windows dan boleh dijalankan pada PC dengan Pentium III 300 MHz processor, 64MB RAM, resolusi skrin 1024x768 dan paparan warna 16-bit. berminat nak cuba?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan


Korang download dan extract kepada bentuk folder sehingga habis. kemudian buka folder yang telah diextract tadi dan klik pada perkataan "swishMax4" untuk mula guna



Semoga software ini berguna untuk korang yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang kome, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah (^_^)

Read more »

Wednesday, 16 January 2013

Bengal Portable

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi game menarik dengan korang. kali ini admin akan kongsikan game Bengal Portable plak. kenapa nama game ini bengal?. admin pun tak tahu..mungkin "tema" game ini adalah india. cara main?. lebih kurang sama dengan game zuma jugak..huhu. cuma game ini harimau yang baling guli tu. bukan katak..

Berminat nak cuba main?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan. dalam bentuk portable jer. tak perlu lagi susah-susah nak install bagai tu. download, extract dan terus dapat main


Korang download dan extract kepada bentuk folder sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada perkataan "Bengal" untuk mula main. mudah bukan.. (^_^)


Semoga korang enjoy dengan game ini yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan korang boleh utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah



Read more »

Tuesday, 15 January 2013

Zuma Atlantis With Crack

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi game menarik dengan korang. kali ini admin akan kongsikan game Zuma Atlantis With Crack plak. cara permainan adalah sama dengan game zuma yang lain. cuma dari segi cabaran dan bentuk laluan tu yang agak berbeza. game camni memang best, menguji mata dan kecekapan tangan kita untuk memadankan sekurang-kurangnya 3 guli yang sama warna.

Berminat nak cuba?, atau memang tercari-cari game seperti ini?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan. jom kurangkan tension ditempat kerja anda (^_^)


Korang download dan extract kepada bentuk folder sehingga habis. kemudian, buka folder yang telah diextract tadi dan klik pada perkataan "Zuma Atlantis" untuk mula install


Bila proses install dan siap. jangan start main lagi. kita perlu masukkan crack untuk jadikan "full version". dalam folder tadi jugak, korang copy "Atlantis reg key" dan paste dalam folder game yang kita install tadi. biasanya ada dalam local disk(c) > program files > FunPause Atlantis . paste dalam tu.


Klik "continue" dan "yes" . kemudian "double click" pada ""Atlantis reg key".bila keluar popup klik yes > yes > ok. lepas tu baru korang boleh mula main. semoga korang enjoy dengan game ini yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan. sila kongsikan disini. terima kasih sebab sudi singgah. enjoy this game!!!

Tips :
untuk elak sebarang kesulitan semasa mendownload, elok korang guna browser mozilla. browser lain admin tak berapa pasti support keseluruhan atau tidak

 

Read more »

Monday, 14 January 2013

Sepah The Movie (2012) PPVRip

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Gambar : google images

Based on the group Sepah, “Sepah The Movie” stars its three members as three single men who work in an electronic factory near their village who are also obsessed with motor cross racing. As if the friends have not enough in common, all of them fall for a girl named Ayu Sofea, who works in the quality control department in the electronic factory where the trio also work. This leads to a series of bungling schemes and misunderstandings perpetrated by the three men in order to win Ayu Sofea’s heart. To make things worse, a rival appears in the form of their new manager, called Based, who has an international degree, wealth and an equal love for motor cross.

Sepah The Movie (2012) PPVRip Single Link

Sepah The Movie (2012) PPVRip Part 1
Sepah The Movie (2012) PPVRip Part 2

Sumber : teamhanna

Nota : 
Single Link : Download dan extract@winrar, terus dapat tengok
Part 1, 2 & 3 : Download semua part dan extract@winrar part 1 jer. extract@winrar akan auto join semua part. selamat menonton

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)



Read more »

Sunday, 13 January 2013

Mozilla Firefox 18.0 Portable

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software berguna dengan korang. kali ini admin akan kongsikan software Mozilla Firefox 18.0 Portable plak. portable ini amat memudahkan kerana korang boleh bawa dan guna dimana-mana sahaja. tidak perlu lagi susah-susah nak install bagai tu. korang cuma perlu klik dan terus guna jer.

Begitu juga dengan mozilla portable ini. korang boleh paste dan guna dimana-mana sahaja yang korang suka. berminat nak cuba?. nah link..admin kongsikan. oleh kerana cara nak install dan guna adalah sama. admin cuma copy dari version sebelum ini.


Korang download dan start install kepada "bentuk' folder. bila dah ada dalam bentuk "folder" baru korang boleh copy, paste dan guna kat mana-mana jer. bukan apa..software ini datang dalam bentuk "exe" adalah untuk kurangkan saiz. saiz dalam bentuk folder adalah satu kali ganda saiz exe.



Pilih lokasi yang korang nak install kepada bentuk "folder" tadi dengan klik browse. sebagai contoh, admin cuma pilih dekstop dan buat satu folder baru atas nama "mozilla firefox portable". bila dah pilih lokasi yang korang nak, klik ok dan start install. tunggu sehingga proses habis


Bila dah siap proses install. buka folder yang korang buat tadi dan klik pada perkataan "FirefoxPortable" untuk mula guna. cukup mudah bukan (^_^)



semoga software ini bermanfaat untuk korang yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan boleh utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah. admin hargai sangat-sangat

Read more »

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..