Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Friday, 9 September 2011

Panas!! Kenaikan Harga Starter Pack &Topup Berkuat Kuasa 15 Sept

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK
-yang ni dari Maxis

Pembelian tambah nilai prabayar dan permulaan prabayar/pek SIM bagi semua syarikat telekomunikasi akan dikenakan cukai perkhidmatan sebanyak enam peratus, berkuat kuasa 15 Sept.
Pelanggan prabayar akan dimaklumkan melalui SMS bermula tengah hari ini mengenai cukai perkhidmatan ITU, demikian menurut industri syarikat telekomunikasi Malaysia dalam kenyataan bersama di sini Khamis. Para pelanggan juga boleh merujuk kepada laman web syarikat telekomunikasi masing-masing untuk maklumat atau menghubungi pusat perkhidmatan pelanggan sekiranya mereka mempunyai pertanyaan lanjut.
Syarikat telekomunikasi itu berkata cukai perkhidmatan merupakan cukai penggunaan dan boleh dikenakan kepada pelanggan sebagaimana yang disediakan dalam perundangan cukai perkhidmatan.
Akta Cukai Perkhidmatan 1975 memerlukan syarikat telekomunikasi mengenakan levi cukai perkhidmatan pada kadar tertentu terhadap perkhidmatan telekomunikasi, termasuk perkhidmatan prabayar mudah alih.
Ini sama seperti cukai perkhidmatan yang dilevi terhadap pembelian makanan dan minuman daripada restoran dan hotel.
Cukai perkhidmatan terhadap prabayar bukan baru kerana syarikat telekomunikasi telah menyerapnya bagi perkhidmatan prabayar mudah alih sejak pengenalan pada 1998.
Langkah yang diambil adalah bagi memastikan perkhidmatan prabayar mudah alih kekal kompetitif berbanding pasca bayar, memandangkan kadar prabayar tinggi bagi panggilan dan SMS pada permulaan.
Dengan kadar prabayar berkurangan sejak bertahun, ia kini ditawarkan pada kadar yang amat kompetitif.
“Dengan cukai perkhidmatan enam peratus terhadap perkhidmatan prabayar, seorang pelanggan yang membeli tambah nilai RM10 perlu membayar RM10.60, dengan 60 sen sebagai cukai perkhidmatan,” kata kenyataan itu. - BERNAMA


Sedikit Ulasan AdminKongsi :
Kenapa ini perlu berlaku...tak kecian ke kat rakyat. dah lah sekarang ni macam2 naik harga...tadi dalam SINAR ada mengatakan bahawa ayam pun dah naik RM1.50.

Lepas ni tak tahu lah apa plak naik harga...nampak gaya yer rakyat kena pakai selipar jepun jelah pergi kerja...haha. kena jimat...

Mungkin lepas ni tak ada dah orang duk beli topup banyak2...beli sekali jer tuk sebulan...hehe
Admin pun lepas ni tak boleh topup selalu dah...tunggu orang call jelah...(macam ada lak orang nak call admin :P)
Malas nak komen banyak2...nanti dikata boikot goverment lak...admin ni lebih bersikap neutral. tapi semua mau ingat lah yer..."yang merana tu sape...kita lah jugak kan " (^_^)3 comments:

cores said...[Reply to comment]

salam singgah, peh kena buat belanjawan persendirian semula ni... gayanya... budget sudah lari

ShafiqIzwan said...[Reply to comment]

adoyai...

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

huhu...nak bt cmne lagi..."terpaksa" jelah...minta2 lepas ni keadaan jadi "lebih baik"...tiada lagi kenaikan sana sini (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..