Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Tuesday, 31 January 2012

Sembunyikan IP Anda Dengan Super.Hide.IP.3.1.8.8

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software berguna dengan korang. kali ini admin akan kongsikan cara Sembunyikan IP Anda Dengan Super.Hide.IP.3.1.8.8. dengan keadaan internet yang agak tidak "selamat" sekarang, software ini dapat membantu "hide" IP sebenar korang dan digantikan dengan IP yang palsu.

Korang boleh pilih IP negara mana yang korang nak guna dan boleh "tukar" ip setiap berapa minit yang korang nak. admin sendiri pun dah download. bagi admin, software ini amat berguna. berminat nak cuba?. elok korang download sekarang sebelum terlambat. nah link, admin kongsikan



Cara Install :
1. download dan install

2. bila dan siap "install". buka folder "crack". copy "application" yang ada dan paste pada "folder game"

3. copy and replace. bila dan siap, buka short-cut pada desktop dan terus dapat guna. semoga berguna yer. ikhlas admin kongsikan untuk kawan2 (^_^)

Read more »

Persoalan & Jawapan : Antara Perintah Allah Dan Perintah Ibu, Mana Yang Patut Didahulukan?

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Soalan :
apakah hukum jika anak tidak mentaati ibunya. Jika ibu melarang saya bertudung, tapi ustazah di sekolah pula menyuruh saya bertudung. Adakah saya dikira derhaka sekiranya tidak patuh kepada ibu? Seterusnya, rakan saya kehilangan ibu bapanya dalam kemalangan. Apa patut dilakukan oleh anak yang baik.

Jawapan :
ALLAH memerintahkan seorang anak mentaati ibu bapa dan bersyukur dengannya. Ketaatan dan syukur itu digandingkan dengan ketaatan dan syukur kepada Allah.

Allah SWT berfirman bermaksud: “Dan Tuhanmu memerintahkan agar kamu jangan menyembah selain Dia dan hendaklah berbuat baik kepada kedua-dua ibu bapa. Jika salah seorang di antara kedua-duanya atau kedua-duanya sampai berusia lanjut dalam pemeliharaanmu, maka sekali-kali janganlah engkau mengatakan kepada kedua-duanya perkataan ‘ah’ dan janganlah engkau membentak keduanya dan ucapkan kepada keduanya perkataan yang baik”. (Surah al-Isra’, ayat 23)


Mensyukuri kedua-dua orang tua wajib kerana melalui mereka anak lahir, terpelihara dan terdidik. Daripada ayat al-Quran dan hadis Nabi SAW, ketaatan kepada Allah tanpa ketaatan kedua-dua ibu bapa belum cukup meraih keredaan Allah SWT.


Kerana itu, dengan tegas Allah SWT menyatakan kewajipan taat dan syukur kepada ibu bapa berganding dengan kewajipan taat dan syukur kepada-Nya. Dengan kata lain, ketaatan kepada Allah dikaitkan dengan ketaatan kepada kedua-dua ibu bapa.

Justeru, Nabi SAW bersabda bermaksud: Reda Allah diperoleh melalui reda ibu bapa. Dan kemurkaan Allah ada dalam kemurkaan orang tua. Hadis ini diriwayatkan Imam at-Tirmizi daripada Ibnu ‘Amr al-‘Ash.

Tentu saja dimaksudkan ini sama dengan petunjuk Allah. Jika bertentangan dengan petunjuk Allah, maka anak tidak boleh mentaati orang tuanya. Meskipun demikian, ia wajib menghormati dan tidak melukai perasaan sekalipun mereka bukan Islam.


Dalam hadis diriwayatkan Abu Daud daripada Abu Usaid al-Sa’idi, disebutkan ada seseorang datang kepada Nabi dan bertanya, “Apakah masih ada kewajipan berbuat baik kepada kedua-dua ibu bapa saya sesudah mereka meninggal?” Nabi SAW menjawab, “Ya, berdoa dan memohon ampun kepada keduanya, melaksanakan pesannya, dan menghubungkan tali silaturahim kepada mereka yang tidak terjadi hubungan kekeluargaan tanpa kedua-duanya, dan berbuat baik atau menghormati temannya.”


Ibu bapa yang meninggal dunia mendambakan pelbagai perkara daripada anaknya. Kerana itu, sekali lagi dikatakan belum lagi dianggap berbakti kepada orang tua kecuali apabila ia mendoakan mereka yang sudah mendahuluinya.


Doa ini sangat penting, sehingga al-Quran meletakkan pujian kepada mereka yang mendoakan saudara seiman yang meninggal dunia. Allah SWT berfirman bermaksud: Ya Tuhan kami, ampunilah kami dan saudara kami yang beriman lebih dulu daripada kami. (Surah al-Hasyr, ayat 10)


Demikianlah, wallahua’lam. 

Sumber : Bersama Ustaz Zahazan

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


Read more »

Monday, 30 January 2012

Cara Pasang Recent Posts Floating Bar

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi tutorial dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Cara Pasang Recent Posts Floating Bar. seperti yang korang tengok pada gambar diatas dan pada blog duniakongsi, "floating bar" ini akan memaparkan tajuk "recent posts" di blog korang.

Berminat nak buat?. korang ikut seperti yang akan admin ajar ni satu persatu.

1. Login dashboard > design > edit html > tick "Expand Widget Templates". untuk keselamatan, korang "download full template" dulu


2. Tekan "Ctrl+F" cari kod </head> . lepastu korang copy coding dibawah dan paste sebelum coding </head> tadi

<style type='text/css'>

#bd {
float:bottom;
font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;
line-height:1.5;
margin-top:5px;
font-size:12px
}

.text {
color:#F30F26;
margin-left:8px
}

div#news-1 .gk_news_highlighter {
font-family:Arial, Arial;
font-size:13px;
color:#F30F26
}

div#news-1 {
width:1000px;
height:24px;
margin-left: -10px;
display:scroll;
position:fixed;
bottom:1px;
border-top:1px solid #F30F26;
border-bottom:1px solid #F30F26;
background:#000 repeat-x 0 -100px;
clear:both;
overflow:hidden
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_wrapper {
float:left;
width:820px;
height:24px;
line-height:24px;
overflow:hidden;
position:relative
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_item {
width:auto;
height:24px;
padding-left:20px;
display:none;
position:absolute
}

div#news-1 .nowrap {
white-space:nowrap
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_title {
padding-left:5px
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_desc {
padding-right:5px
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_interface {
float:left;
width:120px;
height:24px;
text-align:right;
line-height:24px;
z-index:1000
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_interface .text {
float:left;
display:block;
width:auto;
padding-left:5px;
font-weight:700
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_interface div {
width:30px;
float:right
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_interface a.prev,div#news-1 .gk_news_highlighter_interface a.next {
cursor:pointer;
width:13px;
height:24px;
display:block;
background:url(&#39;http://1.bp.blogspot.com/-H-u2nx45PwI/TuJ1Bwv5xDI/AAAAAAAABew/HQHKt-oVd7o/s1600/play.png&#39;) no-repeat 0 50%;
float:left
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_interface a:hover.prev {
background-position:-13px 50%
}

div#news-1 a,div#news-1 a:link,div#news-1 a:visited,div#news-1 a:active,div#news-1 a:focus {
color:#F30F26
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_interface a.next {
float:right;
background-position:-26px 50%
}

div#news-1 .gk_news_highlighter_interface a:hover.next {
background-position:-39px 50%
}

</style>


3. Kemudian tekan "Ctrl+F" cari kod <div id='content-wrapper'> atau kod </footer> . korang cuba lah kod mana yang sesuai dengan template korang. kemudian paste coding ini

<div id='bd'>
<div class='gk_news_highlighter' id='news-1'>
<div class='gk_news_highlighter_interface'>
<span class='text'>HOT NEWS</span>
<div>
<a class='prev' href='#'/>
<a class='next' href='#'/>
</div>
</div>
<div class='gk_news_highlighter_wrapper'>
<script language='JavaScript'>
imgr = new Array();
showRandomImg = false;
aBold = true;
text = &quot;no&quot;;
showPostDate = false;
summaryPost = 200;
summaryFontsize = 12;
summaryColor = &quot;#000&quot;;
icon = &quot; &#187; &quot;;
label = &quot;&quot;;
numposts = 100;
home_page = &quot;http://www.duniakongsi.net/&quot;;
</script>
<script src='http://yourjavascript.com/11843262101/post-hotnews.js' type='text/javascript'/>
</div>
</div>
</div>
<script src='http://yourjavascript.com/01042612211/mootools.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://javscript-code.googlecode.com/files/engine_compress.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>
try {$Gavick;}catch(e){$Gavick = {};};
$Gavick[&quot;gk_news_highlighternews-1&quot;] = {
&quot;animationType&quot; : 3,
&quot;animationSpeed&quot; : 200,
&quot;animationInterval&quot; : 2000,
&quot;animationFun&quot; : Fx.Transitions.linear,
&quot;mouseover&quot; : 1};
</script>

4. Untuk kod <div id='content-wrapper'> , paste coding diatas betul2 dibawah atau selepas kod <div id='content-wrapper'>

5. Untuk kod </footer>, paste coding diatas betul2 diatas atau sebelum kod </footer>


6. Ejas width:1000px; dan height:24px; mengikut kesesuaian. kemudian tukar juga www.duniakongsi.net kepada nama blog korang. ubah numposts = 100; untuk seberapa banyak post yang korang nak paparkan


7. Bila dah siap semua, SAVE TEMPLATE dan lihat hasilnya. semoga berjaya yer. ikhlas admin kongsikan somoga admin dapat membantu mencantikkan lagi blog korang(^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

The Rum Diary (2011) DVDRip

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


“American journalist Paul Kemp takes on a freelance job in Puerto Rico for a local newspaper during the 1950s and struggles to find a balance between island culture and the expatriates who live there."



Sumber : teamhanna

Nota : 
Single Link : Download dan extract@winrar, terus dapat tengok
Part 1, & 2 : Download semua part dan extract@winrar part 1 jer. extract@winrar akan auto join semua part. selamat menonton (^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

Sunday, 29 January 2012

Cara Mudah Buat Iklan Nuffnang Melayang

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi tutorial mudah dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Cara Mudah Buat Iklan Nuffnang Melayang. seperti yang korang tengok pada gambar diatas, iklan nuffnang akan melayang pada bahagian tepi. walaupun korang scroll ke bawah atau keatas. iklan nuffnang tetap disitu.


Kelebihan menggunakan cara ini ialah, peratusan untuk pengunjung klik iklan nuffnang adalah lebih tinggi. berminat nak buat?. admin akan ajarkan cara2nya. yang penting korang kena ada coding ini dan coding nuffnang.

<div style="position: fixed; bottom: 0px; right: 2px;">CODING NUFFNANG</div>

CODING NUFFNANG : tukar mengikut coding nuffnang korang

Pada dashboard korang klik design > page elements > add gadget > HTML Java Script > paste coding diatas. lepastu korang save dan lihat hasilnya.


Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan untuk semua. ada sebarang komen atau cadangan boleh utarakan disini. terima kasih (^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

Tomato Dan Kelebihannya

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Perkataan "tomato" boleh merujuk kepada tumbuhan (Solanum lycopersicum). biasanya berwarna merah. berasal dari Amerika Selatan. tomato telah merebak di seluruh dunia berikutan penjajahan Sepanyol, Amerika, dan pelbagai jenis kini ditanam secara meluas, selalunya dalam rumah hijau dalam iklim yang lebih sejuk.

Buah tomato boleh dimakan dalam pelbagai cara, termasuk mentah, sebagai bahan dalam masakan sebagai sos, dan dalam minuman. biasanya berkembang sehingga 1-3 meter (30-10 kaki) tinggi dan mempunyai batang yang lemah.


 Antara kelebihan dan kebaikan lain tomato ialah :

1. Baik Untuk Kencing Manis
Kandungan Karbohidrat dalam tomato sangat rendah maka ia baik untuk pesakit diabetes. Tomato dikatakan sangat berkesan dalam mengawal peratusan gula di dalam air kencing pesakit diabetes.

2. Baik Untuk Mata
Kiranya selama ini kita dengar lobak merah dan berry baik untuk mata, tomato juga baik untuk mata sebenarnya. Kerana kaya dengan vitamin A, tomato amat bermanfaat untuk kesihatan mata khasya rabun malam dan rabun jauh serta penyakit-penyakit mata lain akibat kekurangan vitamin. Daun tomato pula berguna untuk merawat saraf optik dan lemah mata. Ambil segenggam daun tomato yang baru dipetik. Bilas dan rendam selama 15 minit dalam air panas (tidak terlalu panas) di dalam bekas tertutup. Sejatkan. Air ini merupakan tonik untuk mata dan saraf optik. Hendaklah dimakan sesudu teh sebelum mengambil sajian utama 3 kali sehari.

3. Baik Untuk Obesiti
Tomato sangat berguna dalam rawatan obesiti. Makanlah satu atau dua biji tomato ranum pada awal pagi tanpa sarapan selama 2 bulan. Ini dianggap kaedah selamat untuk pengurangan berat badan. Pada waktu yang sama, ia membekalkan elemen-elemen makanan penting untuk mengekalkan kesihatan.

4. Baik Untuk Gangguan Usus dan Hati
Minum segelas penuh jus tomato segar. Campur dengan secubit garam dan lada sulah. Diminum pada awal pagi. Ia petua berkesan untuk mengurangkan mabuk wanita mengandung, merawat masalah berkaitan hempedu dan hati serta jaundis. Juga berkesan merawat masalah penghadaman, angin dalam usus dan sembelit.

5. Baik Untuk Gangguan Pernafasan
Sebelum tidur, telan tiga ulas bawang putih. Kemudian minum segelas penuh jus tomato segar dicamputkan madu dan secubit serbuk pelaga. Ini merupakan petua berkesan merawat TB dan jangkitan paru-paru. Ia meningkatkan pertahanan tubuh dan menghalang penolakan serta percampuran ubat-ubatan yang sering berlaku pada pesakit TB. Bagi pesakit lelah, rawatan ini melegakan rasa sesak di dalam bronkiol dan pengeluaran mukus (lendir) melampau serta kejang.

6. Baik Untuk Ibu yang Menyusu
Ibu yang menyusukan bayi digalakkan makan tomato. Memakan produk berasaskan tomato (atau tomato yang dimasak) boleh meningkatkan kandungan likopena di dalam susu ibu. Ini tentunya baik untuk kesihatan bayi.

Sumber :SINI

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


Read more »

Saturday, 28 January 2012

Alice Greenfingers 2 v1.01 Portable Edition

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi game lagi dengan korang. kali ini admin kongsikan game Alice Greenfingers 2 v1.01 Portable Edition. game ini atas permintaan pengunjung duniakongsi iaitu Sufi. agak seronok bermain game ni, dimana korang perlu memetik buah, bertani, menanam tumbuhan dan bermacam-macam lagi


Admin sendiri pun dah download. tak percaya?. korang tengok pada gambar diatas. game ini didatangkan dalam bentuk portable. sangat memudahkan untuk bermain dimana2 lappy. korang cuma perlu copy fail game ni ke dalam pendrive. saiznya juga kecil..hanya 6.59Mb.


Berminat nak cuba?. sila download pada link dibawah. ikhlas admin kongsikan untuk semua. cara nak main pun mudah jer..


Klik ini seperti gambar dibawah untuk bermain


Read more »

Life Quest Full Crack

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak kongsi lagi game dengan korang. kali ini admin kongsikan game Life Quest Full Crack. setelah penat meng-google dan bertanyakan dengan pakcik mediafire baru lah admin jumpa...huhu. memang game ni "work"


Admin sendiri dan download dan cuba main. boleh tahan jugak lah. game ini atas permintaan ShafyqOnlyy. selamat bermain yer...huhu. juga kepada kawan2 lain yang berminat, elok download sekarang. nah link, admin kongsikan. nak install..sila ikut seperti yang admin buat



Arahan :

(1) download dan extract game seperti dibawah

(2) double klik "[gamehousevn.com]-LIFE_QUEST" untuk extract. untuk memudahkan admin cuma extract pada desktop dan buat satu folder baru. extract sehingga habis


(3) kemudian, pergi pada desktop dan buka folder baru yang kita buat tadi. cari perkataan seperti dibawah.bila dah jumpa, korang boleh klik untuk terus main game atau buat short-cut pada desktop

Korang boleh buat game ni kepada bentuk "portable". korang cuma perlu copy "folder baru" itu tadi dan paste dimana saja yang korang nak. paste dalam pendrive pun boleh. lepas ni korang boleh jer main kat mana2 pc...huhu. semoga korang dapat main yer. ikhlas admin kongsikan

Sumber : SINI

Read more »

Happy Chef Full Version

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK
Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi game dengan korang. kali ini admin kongsikan game Happy Chef Full Version. game ini juga atas permintaan pengunjung duniakongsi. agak susah untuk mencari game ini...huhu. admin sendiri dah download dan cuba main tadi

Sepanjang admin main, admin langsung tak jumpa perkataan "trial version" ataupun limit masa yang diberikan. korang pun cuba lah. kalau ada terjumpa perkataan "trial version" atau "limit masa" sila komen disini yer. kepada yang berminat, boleh lah download sekarang.

Nah link admin kongsikan..



Arahan :

download dan extract game seperti dibawah

install "happy chef" sehingga habis

cuba main game melalui "desktop short-cut"

enjoy (^_^)

Read more »

Friday, 27 January 2012

A Reason To Live (2011)

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


A female producer loses her fiancé in a hit and run accident and stands in the line of conflict. After 8 films, this movie is directed by Lee Jeong-hyang who also directed “The Way Home” with Nam Ji-hyeon and Song Hye-kyo in the lead, after incredible competition, as the producer.

Da-hae who lost her fiancé by a hit and run accident, forgave the criminal who was 15 year old boy as her principle base on catholic belief and signs a petition for him. One year after, Da-hae is making a documentary to abolish death penalty requested by Catholic Church. The time goes on, she starts to look back her pain having an interview to victims who live with the forgiveness.

A Reason To Live (2011)  Part 1
A Reason To Live (2011)  Part 2
A Reason To Live (2011)  Part 3
A Reason To Live (2011)  Part 4
hj-split

Nota : download semua part termasuk dengan hjsplit tu. korang perlu join guna hjsplit dulu sebelum dapat tengok. cara menggunakan hjsplit

Terima kasih hafizi.unlimited@online atas sumbangan hjsplit (^_^) 

Sumber : SINI

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

Norton AntiVirus 2012 v19.1.1.3 (2 Years License)

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi antivirus lagi dengan korang semua. kali ini admin ingin kongsikan Norton AntiVirus 2012 v19.1.1.3 (2 Years License). ianya didatangkan dengan installer, serial key, cara install dan crack. admin nak cerita lebih lanjut pun tak berapa tahu sebab admin tak dapat nak cuba sebab dah ada antivirus AVG.

Admin sendiri pun dah download. memang installer, serial key, cara install dan crack tu memang ada sekali. cara nak instal pun takde lah susah sangat. korang perlu ikut jer arahan seperti dalam note-pad README ataupun seperti dibawah:

Arahan:

1. Install Norton Internet Security 2012.
2. Turn OFF the in the “General = Product Security”.
3. Run the NIS-2012-Crack.
4. After installation turn ON .
5. Done.

Berminat nak cuba antivirus ini?. elok download sekarang. ikhlas admin kongsikan untuk semua (^_^). semoga berguna


Read more »

Thursday, 26 January 2012

Teman Wanita Saya Adalah Gumiho

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Teman Wanita Saya Adalah Gumiho atau dalam bahasa english yer ialah My Girlfriend Is a Gumiho merupakan sebuah drama korea yang sungguh menyentuh perasaan. rasa nak tergelak lak admin..haha. yelah kan. sebelum ni admin bukan main lagi tak suka drama2 korea ni.

Tapi perasaan itu berubah apabila admin pergi "melancong" ke rumah akak seminggu yang lepas. yelah..dah nama pompuan kan. memang lah akak admin ni suka sangat dengan drama korea ni. pada mula yer admin tumpang "skaki" jer tengok..tapi tanpa sedar, episod demi episod..admin makin suka dengan "gumiho" ni...hehe.

Lawa betul "gumiho" ni. admin nak gtau nama korea dia tak berapa tahu sangat..cukup lah "gumiho" yang bertakhta di hati admin sekarang...ekeke. comel sangat2 bila dia senyum..memang admin dah terpikat pada dia ni. kalau lah ada gurl2 kat Malaysia camni kan. bertuah yer kalau admin dapat "ngorat" (^_^)

Admin nak cerita serba sedikit pasal cerita ini dengan korang. yang dah tahu tu..buat2 taktau dah lah...hehe.

"Gumiho atau musang sembilan ekor ini merupakan "dewi" yang cuba menjadi manusia yang sebenar. dari 500 tahun yang lalu dia suka sangat pergi ke dunia manusia. dek kerana wajahyer yang begitu cantik..ramai orang lelaki  yang terpesona..(termasuklah admin...ekeke :P ). "bini" lelaki2 itu tadi berasa bimbang dengan keadaan ini dan merayu kepada "ketua dewi" (mungkin kot yer) untuk mengurung "gumiho" ini daripada terus datang ke dunia manusia."

"dipendekkan serita..gumiho itu "dikurung" dalam sebuah lukisan di sebuah "kuil" lama di kawasan pendalaman. admin (pada gambar), admin pun tak ingat dah nama dia apa...huhu. merupakan seorang lelaki yang nakal..malas dalam segala2nya. suka melarikan diri daripada rumah. ini merungsingkan datuk yer. dalam "proses" melarikan diri..dia terdampar di "kuil" lama tersebut"

"semasa dikuil tersebut, pemuda tadi diganggu oleh "jelmaan" gumiho dan "dipaksa" untuk melukis ke-sembilan2 ekor musang bagi membebaskan "gumiho" tadi. gumiho itu dibebaskan dan mengikut ke mana sahaja lelaki itu pergi..banyak lagi kisah menarik yer"

"dipendekkan lagi cerita, gumiho ingin menjadi seorang manusia yang "betul2" dan dia terpaksa untuk "menghilangkan" ekor yer satu persatu..cukup sedih dan "romantik" drama ini. banyak lagi kisah yang menarik..tak larat dah admin nak cerita...huhu"



- comel kan "gumiho" ni...huhu

Admin ingat nak cari episod2 drama ni lah. sapa lagi yang nak?. sila angkat tangan...huhu (^_^)

Nota : muka admin bukan camtu, tulah hero dalam drama ni. kalau muka admin camtu memang hensem lah...ekeke

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

Persoalan & Jawapan : Apakah Perkara Sunat Sebelum Baca Quran?

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Soalan :
Apakah Perkara Sunat Sebelum Baca Quran?

Jawapan :
Imam Nawawi dalam at-Tibyan fii hamalatil Qur'an menyenaraikan 20 perkara sunnat sebelum membaca alQur'an:


1. bersugi/berus gigi
2. bersuci/wudhu'
3. di tempat yg suci

4. menghadap kiblat
5. melihat musyhaf
6. membaca ta'awudz

7. membaca dgn tartil
8. membaca dgn qira'at yang tujuh
9. membaca dgn tertib (ikut susunan rasm uthmani)

10. membaguskan suara
11. tadabbur (penghayatan)
12. mengulang-ngulang bacaan

13. menangis
14. menghindari sikap yg kurang baik
15 apabila menemui ayat rahmat (memohon) atau ayat azab (mohon perlindungan)

16. ketika ada hajat (bersin dan menguap) hendaklah berhenti dgn tertib dan waqaf

17. sujud pada ayat sajdah
18. waktu yg tidak baik utk membaca al-Qur'an (dalam toilet)

19. adab khatam alQur'an
20. etika menyentuh musyhaf (sebaiknya berwudhu')

Sumber : SINI

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


Read more »

Wednesday, 25 January 2012

Fisher's Family Farm Portable Edition

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi game menarik dengan korang semua. kali ini admin kongsikan game Fisher's Family Farm Portable Edition. game ini atas permintaan pengunjung duniakongsi. setelah puas admin tanya pakcik google, ziarah makcik mediafire..baru admin jumpa. cukup susah nak cari game ni yang betul2 sesuai dan elok...huhu.

Terima kasih kepada uploader game ni. admin sendiri pun dah download. memang game ni full version. sepanjang admin cuba main tadi, takde pun perkataan "trial version" atau limit masa yang diberikan. kalau korang ada jumpa, komen sini yer. berminat nak cuba main?. sila download pada link dibawah dan admin akan ajar cara nak buat "portable".

Fisher's Family Farm Portable Edition Part 1
Fisher's Family Farm Portable Edition Part 2
Fisher's Family Farm Portable Edition Part 3

Korang download kesemua part dan ikut seperti print screen dibawah

Extract hanya "part 1". extract akan auto join kesemua part. buka fail yang telah diextract tadi sehingga seperti dibawah dan "run" ini. (double click)



RUN dan pilih dimana korang nak buat "portable". untuk memudahkan admin cuma "portable-kan" pada desktop dan buat satu folder atas nama "game adminkongsi"


Klik ok dan klik pada button "extract". tunggu sehingga habis


Buka folder "game adminkongsi" pada desktop tadi dan cari application "game". korang juga boleh send to desktop sebagai short-cut


Done..dah siap pun. korang boleh main melalui application "game" ataupun short-cut yang korang buat pada desktop tadi

Apa yang admin maksudkan "portable" tadi ialah korang boleh copy folder "game adminkongsi" dan paste dimana sahaja yang korang nak. dalam pendrive pun boleh. korang boleh cuba main pada lappy orang lain...huhu. 

Semoga korang "gembira" dengan game ni yer. ikhlas admin kongsikan. ada sebarang komen atau cadangan boleh utarakan disini. terima kasih (^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

USB Disk Security 6.1.0.432.exe Full Version

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software berguna dengan korang. kali ini admin kongsikan USB Disk Security 6.1.0.432.exe Full Version. kegunaan software ini adalah untuk "melindungi" keselamatan USB disk atau pendrive korang. meliputi seperti usb shield, usb scan, data protection dan lain2.

Admin sendiri pun dah cuba software ini. memang nampak "security" yer. usb shield akan terus bertindak apabila USB disk atau pendrive dari luar disambung dengan pc atau lappy korang. software ini akan terus mengesan "threats"


Berminat nak cuba?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan. ada sebarang komen atau cadangan sila utarakan disini yer. terima kasih (^_^)


Read more »

Tuesday, 24 January 2012

Cara Mudah Buang Password Dan Sekatan Pada Fail PDF

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi dengan korang. kali ini admin kongsikan Cara Mudah Buang Password Dan Sekatan Pada Fail PDF. pernah tak korang, bila download sesuatu "fail PDF"..tetapi tak dapat dibuka disebabkan terdapatnya password dan sekatan oleh uploader.

Dulu time admin belajar, banyak maklumat diperolehi dalam bentuk PDF, keadaan yang menyakitkan hati apabila fail PDF tersebut tidak dapat digunakan dek terdapat password dan sekatan. semasa sedang meng-google tadi, terjumpa admin dengan satu website yang menawarkan "Buang Password Dan Sekatan Pada Fail PDF" secara online.

Nampak macam menarik kan?. atas sebab itulah admin ingin berkongsi dengan korang. mana lah tahu kot2 ada kat luar sana yang memang tengah hadapi masalah ini. korang boleh cuba cara ini. tahap keberkesanan yer admin tak tahu lagi, sebab admin takde fail PDF nak cuba...huhu.

Tapi, mengikut apa yang ditulis pada website tersebut..cara ini memang berkesan. kepada yang berminat tu, elok lah cuba sekarang. apa2 feedback sila kongsikan disini yer. terima kasih (^_^)


Read more »

Monday, 23 January 2012

Farm Frenzy 3 Ice Age Portable Edition

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi game menarik dengan korang. maaf sebab lama admin tak berkongsi. admin sibuk sikit seminggu yang lepas. ok..hari ini admin kongsikan game Farm Frenzy 3 Ice Age Portable Edition. game ini adalah atas permintaan pengunjung duniakongsi iaitu AINA.

Didatangkan dalam bentuk portable dimana amat memudahkan korang. korang tak perlu lagi susah2 nak install atau crack. kali ini, korang cuma perlu download, extract dan terus bermain. untuk bermain korang perlu klik pada tulisan "FarmFrenzy3_Arctica".

Admin sendiri pun dah download. boleh tahan jugak lah game ni..main ngan peguin jer...huhu. kepada AINA dan sesiapa sahaja yang berminat nak main game ni. elok download sekarang. nah link..admin kongsikan :




Read more »

Sunday, 22 January 2012

Kurma Dan Khasiatnya

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK




Buah Kurma atau dalam bahasa Arabnya tamar tergolong dalam keluarga phoenix. Sekumpulan jenis palm seperti kelapa sawit sementara buahnya bertangkai seperti buah pinang. Kurma mengandung khasiat yang tinggi seperti kismis dan aprikot kering. Antaranya kurma kaya dengan protein, serat, gula, vitamin A dan C serta zat mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potasium

Umat Islam sudah terbiasa berbuka dengan kurma berdasarkan sabda Rasulullah s.a.w. yang lain maksudnya: "Rumah yang tiada kurma seperti rumah yang tidak mempunyai makanan". Kurma diangkat tinggi oleh Rasulullah karena mempunyai nilai kandungan makanan yang tinggi. 

Kandungan protein di dalam kurma lebih kurang 1.8 hingga 2.0 per seratus, serat 2.0 hingga 4.0 per seratus dimana kandungan gulanya 50 hingga 57 peratus glukosa. Ini menunjukkan kandungan gula didalamnya telah ditukar secara semula. Bermakna apabila kita memakan kurma, tenaga yang diserap tubuh adalah serta-merta. Sebaliknya gula di dalam kebanyakan buah-buahan dikenali sebagai fraktosa dan gula tebu atau gula pasir yang biasa mengandungi sukrosa tidak boleh menyerap terus dalam tubuh. Ia terpaksa dipecahkan dahulu oleh enzim sebelum bertukar menjadi glukosa lalu diserap tubuh sebagai tenaga. 

Disunatkan berbuka dengan kurma kerana orang yang berpuasa tidak makan selama 13 jam. Kurma menyumbang tenaga serta-merta kepada si memakan dan ini memudahkan seseorang beribadat dan menunaikan sembahyang maghrib atau tarawih. Apabila tubuh berasa segar dan bertenaga ia menghalang kita makan berlebihan atau mengikut nafsu. Kadangkala waktu berbuka kita makan terlalu banyak, tetapi masih letih dan tidak bertenaga. Sebabnya makanan yang diambil kebanyakan mengandungi karbohidrat, tanpa tenaga serta-merta menjadi penyebab selesai makan, mata pun mengantuk. 

Kita makan kurma tanpa buang kulitnya yang mengandungi serat. Amat baik untuk mencegah barah usus besar kerana ia melawaskan. Sementara kandungan vitamin A dan C amat tinggi pada peringkat khalal atau rotab dan menurun sedikit pada peringkat tamar. Selain itu ia mengandungi zat galian dan yang paling banyak dikenali sebagai potasium. Potasium diperlukan oleh tubuh untuk sistem saraf kerana kurma adalah excellant source atau sumber mujarab. Memang dalam susu, yogurt dan makanan laut juga mengandungi potasium tetapi jumlahnya sedikit. 

Pengambilan potasium yang berlebihan tidak mengumpul toksid di dalam tubuh atau memudaratkan. Sebaliknya ia merangsang selera makan bagi yang berpenyakit serta bagus untuk golongan yang mengalami sembelit, lemah otot, sengal-sengal badan, letih, lesu, mengalami tekanan serta menguatkan ingatan. Ramai beranggapan hanya kismis yang baik untuk menguatkan ingatan, sebenarnya kurma juga setanding. Mungkin atas alasan pihak-pihak tertentu atau negara pengeluar anggur telah menjalankan kempen makan kismis dan mempopularkan khasiatnya. 

Kurma diakui sebagai buah berkhasiat dan sebagaimana Firma Allah s.w.t. dalam surah al-Mukminah ayat 19, "Kemudian kami tumbuhkan kerananya kebun kurma dan anggur untuk kamu. Di sana kamu peroleh buah-buahan yang banyak, dan sebahagiaannya kamu makan.

Diriwayat oleh Aishah r.a. yang menjelaskan, kurma mengandungi ubat. "Jika sesiapa yang selalu makan kurma akan dihindari daripada terkena racun yang dimakan." Dikisahkan sewaktu Mariam melahirkan Nabi Isa a.s. di bawah pohon kurma. Telah datang malaikat Jibrail menyuruh Mariam menggegar pohon kurma lantas dimakannya. Dengan izin Allah, ia memudahkan kelahiran Nabi Isa a.s. 

Dalam bidang perubatan dengan ketiadaan kolesterol, lemak dan gula di dalam kurma, ia amat baik untuk meredakan tekanan darah tinggi. Dalam perubatan homeopati, biji kurma dikisar halus atau dijadikan serbuk seperti teh. Direndam dan diminum bagi menyembuhkan pelbagai jenis penyakit. Begitu juga dalam rawatan kaedah sufism, menjadikan kurma salah satu penawar penyakit. 

Melalui petua tertentu, kurma dimakan bersama badam dan madu untuk menyembuhkan penyakit. Kurma dikatakan menambah tenaga seksual atau batin. Jus buah kurma mungkin baru di negara ini, sebaliknya di negara pengeluar selain dimakan segar, kering atau salai, kurma dibuang biji dan diganti dengan kacang tanah, badam atau gajus bagi mengenakkannya. Kurma juga dibuat jem, sirap atau bahan tambahan dalam aiskrim. 

Kita seharusnya memakan buah kurma bukan hanya dalam bulan puasa sahaja. Kurma baik dijadikan pembasuh mulut selepas makan atau menggantikannya makanan ringan yang rata-rata mengandungi karbohidrat, garam, lemak dan gula berlebihan yang boleh membawa pelbagai jenis penyakit.

Sumber : SINI

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


Read more »

Saturday, 21 January 2012

Tingkatkan Kelajuan Internet Dengan Speed Connet V8.0 Full Version

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. kali ini admin nak kongsi dengan korang cara untuk menigkatkan kelajuan internet. Speed Connet v8.0. admin jumpa software ini juga semasa sedang meng-google tadi. tertarik dengan software ini. so, admin nak kongsikan dengan korang semua.

Admin sendiri pun dah download. nampak macam boleh tahan. cara nak install pun mudah jer.
  • extract file download tadi dan install "SpeedConnet80Setup" sehingga habis
  • kemudian copy CRACK dalam folder "CRACK" dan paste dalam program files seperti dibawah

  •  paste sehingga habis dan RUN speedconnet pada "desktop" dan lihat hasilnya

Berminat nak cuba?. korang boleh download sini.


Semoga berguna untuk korang. ikhlas admin kongsikan untuk semua. ada sebarang komen atau cadangan, sila utarakan disini yer (^_^)

UPDATED
  • selepas install "SpeedConnet80Setup" dan cari lokasi folder software yang diinstall tadi. kebiasaan ada dalam local disk(c) > program files > CBS software > SpeedConnect Internet Accelerator. 
  • pastikan korang dah jumpa folder "SpeedConnect Internet Accelerator" dan paste kedua2 crack dalam folder tersebut
  • copy dan replace kedua2 crack tadi dalam folder "SpeedConnect Internet Accelerator". jika keluar permission seperti ini. continue jer
  •  untuk memudah korang. admin dah tukar link kepada mediafire. ada yang kata dunlod melalui 4shared agak lambat. korang boleh pilih nak download yang mana2 pun. sama jer

Read more »

Friday, 20 January 2012

Papa I Love U (2011) DVDRip

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


“Papa, I Love You” tells the story of a single dad, Baha (Zalif Sidek) who is trying to raise his daughter Mia Sara (Mia Sara Nasuha) while willing to do anything due to financial constraints. He then meets Elly (Lisa Surihani) who is willing to take care of Mia Sara while he finds a job. Unexpectedly, Elly and Mia Sarah completes Baha’s life even though he has neither money nor a permanent job. Meanwhile, Elly’s estranged father Datuk Kudin (Zaidi Omar) is a businessman who has it all but not her daughter’s heart. Baha tries to mend the brokenness between Datuk Kudin and Elly but instead strains his relationship with Elly.

Papa I Love U (2011) DVDRip Single Link

Papa I Love U (2011) DVDRip Part 1
Papa I Love U (2011) DVDRip Part 2
Papa I Love U (2011) DVDRip Part 3 

Sumber : teamhanna

Nota : 
Single Link : Download dan extract@winrar, terus dapat tengok
Part 1, 2, & 3 : Download semua part dan extract@winrar part 1 jer. extract@winrar akan auto join semua part. selamat menonton (^_^)


Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

Thursday, 19 January 2012

Keramat (2011) DVDRip

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Zul Suphian is Habib, who is wrongly accused of raping Mustika (Diana Amir) that he was beaten by the villagers led by Mustika’s own brother, Jabar (Alex Yanz). However, no one could have predicted that after the incident, Habib, who is not an ordinary youth, would begin to develop strange powers, where the veil that hides his disfigured face emits a ray that leads to the death of many villagers.

Keramat (2011) DVDRip Single Link 

Keramat (2011) DVDRip Part 1
Keramat (2011) DVDRip Part 2 

Sumber : teamhanna

Nota : 
Single Link : Download dan extract@winrar, terus dapat tengok
Part 1 & 2 : Download semua part dan extract@winrar part 1 jer. extract@winrar akan auto join semua part. selamat menonton (^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Read more »

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..