Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Tuesday, 13 March 2012

Coding Radio Ikim.fm Terkini Untuk Blog

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi coding radio untuk blog dengan korang. kali ini admin ingin kongsikan Coding Radio Ikim.fm Terkini Untuk Blog plak. seperti yang korang tengok dibawah. radio online boleh diletakkan dimana2 sahaja pada blog korang. korang cuma perlu paste coding yang betul jer



Berminat nak letak pada blog korang?. nah coding..admin kongsikan

<div align="center">
<embed autostart="true" controller="true" enablecontextmenu="false" height="300" loop="0" name="mediaplayer1" pluginspage="http://www.microsoft.com/Windows/MediaPlayer/" showstatusbar="1" src="http://ikimfm.my/playlist.asx" transparentstart="1" type="application/x-mplayer2" width="400"></embed>
<div align="center">
</div>
</div>
<div align="center">
<a href="http://www.duniakongsi.net/" target="_blank"> DIKONGSI OLEH DUNIAKONGSI.NET </a></div>

Korang boleh ejas ini :
div align : nak bagi radio jadi center, left atau right
height & width : ejas mengikut kesesuain blog korang (jangan ejas banyak sangat..nanti lain lak jadi yer..huhu)

Yang lain tak perlu diejas dah. juga backlink ke blog admin, hope korang jangan ubah yer. bagi lah penghargaan untuk admin sikit...huhu. letih admin cari coding ini tau. ikhlas admin kongsikan untuk semua. semoga berguna yer (^_^) 

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk dunia kongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


2 comments:

d4533k3r said...[Reply to comment]

Wah..saya memang tercari2 code utk radio ini~Terima Kasih kerana berkongsi!

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@d4533k3r yeke..bagus lah. sama2 (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..