Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Tuesday, 14 February 2012

Cara Mudah Buat Tulisan Berkelip

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi tutorial mudah dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Cara Mudah Buat Tulisan Berkelip . haha..kan "berkelip" tu. mudah jer cara nak buat. kat mana2 pun korang boleh buat tulisan ni. dalam posting, template, widget dan macam2 tempat lagi. cuma korang kena pandai2 lah cuba yer (^_^)

Berminat nak buat?. admin akan ajar. yang penting korang kena ada coding asas seperti dibawah :

(1)  coding asas

<blink>Tulisan berkelip</blink>

 Tulisan Berkelip = ayat korang

Tulisan berkelip

(2) Korang juga boleh tambah "effect" lain seperti :
     (a) center
Tulisan berkelip

<div style="text-align: center;">
<blink>Tulisan berkelip</blink></div>

    (b) warna

Tulisan berkelip

<div style="color: red; text-align: center;">
<blink>Tulisan berkelip</blink></div>

red = ganti dengan warna yang korang nak

   (c) bold, italic, underline, strikethrough

Tulisan berkelip

<div style="color: red; text-align: center;">
<blink><b>Tulisan berkelip</b></blink></div>

Ganti,
b = untuk bold
i = untuk italic
u = underline
strike = strikethrough

Banyak lagi sebenarnya. pandai lah korang cuba yer. setakat tu jer admin kongsikan. kalau korang nak letak dalam posting, korang perlu klik "edit HTML" ..paste "coding" dan klik "compose" balik. korang akan dapat lihat hasilnya.

Nak letak dalam HTML/JavaScript pun camtu jugak. korang perlu tukar "Rich Text" kepada "Edit Html" sebelum paste. dalam template, korang paste seperti biasa jer. maksud admin, seperti korang paste coding2 lain. semoga berguna yer. ikhlas admin kongsikan..

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


2 comments:

Miss Nadya said...[Reply to comment]

betul..nad suka buat ayat berkedip..:)

blogwalking blog admin kejap jerk..nk tido..pagi sok ada meeting..:D

nite admin..:)

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Miss Nadya huhu..mekasih coz singgah sini. admin nak singgah blog kamu balik ni (^_^)

maaf lmbt rply..happy "meeting" yer :)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..