Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Saturday, 25 February 2012

Cara Letak Button Follow Dan Dashboard Dalam Blog

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi tutorial mudah dengan korang. kali ini admin kongsikan Cara Letak Button Follow Dan Dashboard Dalam Blog. seperti yang korang tengok pada gambar diatas tu, button follow dan dashboard berada dibahagian atas sebelah kanan blog. button itu tetap ada walaupun korang scroll ke bawah.

Berminat nak buat?. korang ikut seperti yang admin ajarkan. mudah jer. yang penting korang kena ada coding ni dulu

<div style="position: fixed; top: 5px; right: 90px;"><a class="linkopacity" href="http://www.blogger.com/follow-blog.g?blogID=ID BLOG KORANG" target="_blank" rel="nofollow" title="Follow !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img src="http://3.bp.blogspot.com/-feYAFwQF-GM/TtOSBVXcMmI/AAAAAAAAHvk/GH1PZPVvU7c/follow.png" border="0" /></a><div style="display:scroll; position:fixed; top:5px; right:2px;"><a class="linkopacity" href="http://blogger.com/home" target="_blank" rel="nofollow" title="Dashboard !" imageanchor="1" style="margin-left: 1em; margin-right: 1em;"><img border="0" src="http://4.bp.blogspot.com/-N61PPu_1haE/TtOSBZgZikI/AAAAAAAAHvc/vIEC_dYpIVo/dashboard.png" /></a></div> 


ID BLOG KORANG = tukar mengikut ID blog.

Cara nak dapatkan ID blog :
Korang hanya perlu klik "design" dan copy no "blog id"

Pada dashboard korang klik design > page elements > add gadget > HTML Java Script > paste coding diatas. lepastu korang save dan lihat hasilnya.Semoga admin dapat membantu dalam mencantikkan lagi blog kesayangan korang tu yer. ikhlas admin kongsikan untuk semua. jika ada sebarang komen atau cadangan boleh utarakn disini. terima kasih (^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


0 comments:

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..