Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Saturday, 14 January 2012

Ranch Rush 2 Collectors Edition

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi game lagi dengan korang. admin ingin kongsikan game Ranch Rush 2 Collectors Edition atas permintaan pengunjung duniakongsi iaitu AINA . setelah pergi melawat pakcik google, bertanya dengan pak guard Rapidshare baru lah admin jumpa game ni...huhu.

Aina dan sesiapa yang berminat untuk main game ni sila download pada link dibawah. admin akan ajar cara install satu persatu. nah link, admin kongsikan..




Admin akan ajar step by step yer. susah?. takde lah susah sangat. korang follow jer camne admin buat..

1. Download dan extract file download tadi seperti dibawah

2. Klik pada pada "application" seperti gambar diatas dan follow seperti langkah dibawah. admin buat contoh new folder atas nama "aina game". untuk memudahkan, admin cuma "extract" pada desktop. bila dah siap nanti ikut korang lah nak paste kat mana2 plak pun

3. Bila dah siap "extract". pergi pada desktop dan buka folder "aina game" itu tadi. ikut arahan seperti gambar dibawah

4. Buka short-cut game pada desktop tadi, dan start main

5. Enjoy, sepanjang admin cuba main tadi, game ni memang full version. print screen khas untuk AINA (^_^)


Semoga aina dan korang semua dapat buat yer. ada apa2 feedback sila utarakan disini. ikhlas admin kongsikan untuk semua. selamat bermain (^_^)



19 comments:

aien hermionie said...[Reply to comment]

admin x leh pown nak download..

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@aien hermionie boleh jer admin buat.link ok lah..refresh kalau tak keluar perkataan DOWNLOAD tu (^_^)

Miss Nadya said...[Reply to comment]

adeh..xleh men game sudah..:P

p/s :: kalo nk join jh lah review blog jom lah...boley nad sikit..:)

aien hermionie said...[Reply to comment]

x leh lar admin.. bile aien tekan download tue.. die kluar error.. nanti aien upload kat page admin erk..

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@aien hermionie urm..tulah pelik yer. admin buat ok jer. mgkin browser kamu tak support kot. admin guna mozilla..

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Miss Nadya huhu..insyaallah..6t admin buat review yer (^_^)

Aina said...[Reply to comment]

Admin:
terima kasih, baru ada peluang nak ngadap lappy, nie tengah download games, insyaAllah ... harap2 dapat mein, ^_^

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Aina yeke..bagus lah. semoga dapat main yer (^_^)

Aina said...[Reply to comment]

Admin:
saya nak bagi pendapat sebab saya suka layari blog nie dan banyak ilmu dan aplikasi yang saya temui. Jadi saya nak admin tlg pelbagaikan/perbanyakan koleksi2 games, saya nie mmg dikatakan "kaki games online".

Lagipun saya suka buat koleksi games kat lappy saya nie, dan ini kali pertama saya menggunakan blog DK utk "berani mendownload" segalanya yg ada dlm blog nie.

Anggap kata2 saya nie sbg satu pengiktirafan pd admin dan blog DK ini sendiri agar lebih maju di masa hadapan.

Semoga success! ^_*

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Aina insyaallah..terima kasih atas puhian kamu. admin hargai sangat2 (^_^)

urm..sebenarnya admin tak berapa tahu sangat game yang orang minat sekarang..

camni jelah..kamu atau sapa2 nak game or apa2 aje boleh jer request kat duniakongsi. admin akan tolong carikan

"disini..semuanya untuk dikongsi"

Aina said...[Reply to comment]

Admin:
insyaAllah, saya akan beritahu kelak dan terima kasih kerana sudi berkongsi ilmu, ^_*

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Aina sama2..mana yang berguna..sila lah ambil yer (^_^)

Mohd Ridwan said...[Reply to comment]

Admin,nak download tak boleh lar,dia kata "file not found-404". T_T

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Mohd Ridwan boleh jer admin buat. baru jap tadi cuba dunlod..takde masalah pun..

ni mesti kes sama ngn aien ni..gne browser mozilla utk mudah. takde masalah pun admin dunload (^_^)

Norizan Mohd Rashid said...[Reply to comment]

Assalammualikum Admin...

Saya baru je jumpa dan follow blog ni... Pencarian game ranch rush menemukan saya dangan blog DK ni...

Untuk pengetahuan pihak admin, saya cuba download game ranch rush ni tapi tidak berjaya...

"The server at rs831tl5.rapidshare.com can't be found, because the DNS lookup failed."--> ini yang keluar...Mohon admin aktifkan balik link dan kalau boleh guna mediafire...

Terima kasih admin atas perhatian...

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Norizan Mohd Rashid urm..admin akan cuba tengok balik. lagipun admin bukan uploader, admin cuba kongsikan link jer. kalau sempat. admin akan tukar ke mediafire

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

nah..dah ada yang baru. kali ini portable version. tak perlu lagi susah2 nak install (^_^)

http://www.duniakongsi.net/2012/08/ranch-rush-2-collectors-edition-portable.html

maaf agak lambat kongsikan..

Norizan Mohd Rashid said...[Reply to comment]

terima kasih admin...

boleh main masa hari raya nanti sambil tunggu kawan2 datang umah...

kepada admin dan rakan2 di DK, selamat hari raya aidilfitri dari saya!!! :)

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Norizan Mohd Rashid sama2..semoga enjoy dengan game ni yer..

btol tu..ley main dulu sebelum kawan2 datang beraya..huhu

selamat hari raya jugak dari warga duniakongsi (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..