Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Tuesday, 18 December 2012

Internet Download Manager 6.14 With Patch

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software berguna dengan korang. kali ini admin akan kongsikan software Internet Download Manager 6.14 With Patch. version 6.14 merupakan yang terbaru setakat hari ini. bagi sesiapa yang masih belum tahu, kegunaan utama software ini adalah untuk memudahkan "proses" download korang. dengan software ini juga, korang dapat meningkatkan kadar kelajuan download.

Memang software ini menjadi pencarian ramai pengguna. lagi2 kalau yang ada patch atau crack untuk jadikan full version. atas sebab itulah admin kongsikan untuk korang semua. berminat nak cuba?, memang tercari-cari software ini?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan.

Oleh kerana cara install dan buat patch adalah sama. admin cuma copy dari version2 sebelum ini. korang ikut jer tutorial yang admin ajar tu. insyaallah dapat buat.


Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman612" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c).

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.

Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah

0 comments:

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..