Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Friday, 21 December 2012

Internet Download Manager 6.14 Build 2 With Patch

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software internet download manager dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Internet Download Manager 6.14 Build 2 With Patch plak. version ini merupakan yang terbaru setakat hari ini. software ini memang cukup berguna dalam membantu memudahkan dan mempercepatkan proses download.

Berminat nak cuba atau memang tengah tercari-cari version terbaru?. elok korang download sekarang. nah link. admin kongsikan. Oleh kerana cara install dan buat patch adalah sama. admin cuma copy dari version2 sebelum ini. korang ikut jer tutorial yang admin ajar tu. insyaallah dapat buat.


Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman614" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c).

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.

Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah

7 comments:

Shazwina said...[Reply to comment]

Alhamdulillah boleh dah. Lama try buat. dah tgok tuto ni baru faham. Thanks uploader for sharing. Thanks again! :)

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Shazwina bagus lah dah dapat buat. berkongsi lah dengan kawan2 yang lain. singgah lah selalu kat duniakongsi yer. insyaallah..mne yang berguna..admin akan kongsikan (^_^)

Sang Belang said...[Reply to comment]

yang ni trial ke ori?

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Sang Belang installer tu trial jer. tapi dengan patch kamu boleh jadikan full version (^_^)

Aida Farzana said...[Reply to comment]

macam mana cara nak download? bila dah download nak buka videonya, dia cakap file not render

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Aida Farzana itu bukan masalah IDM ni. itu masalah media player kamu. nak support semua format movie elok guna vlc media player atau haihaisoft media player

Farah Mohd Aminudin said...[Reply to comment]

kat windows 8 mcm x bleh je..dah berkali-kali cube..hmm

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..