Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Thursday, 8 December 2011

Movie Review: Penunggu Istana (2011)

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK





Seperti biasa, aku memang suka menonton movie dan cerita yang aku pilih, sudah tentulah cerita seram!



Cerita ni keluar bulan April 2011. Dah lama aku cari cerita ni nak download tapi semua link yang aku dapat mesti cakap fail tu dah kena delete. Hairan jugak aku nape.



Akhir sekali, aku tengok kat YouTube aje. Senang cerita. Macam aku buat dengan cerita 2 Alam (click here) hari tu.



Well, first impression???



Sebab orang cakap cerita ni cerita betul! Apa yang dirakam memang betul2 berlaku.

Jadi, masa aku tengok tu, memang kepala aku fikir semua tu memang betul2 terjadi!



Serius, dengan mindset macam tu, dah tentu aku fikir cerita Penunggu Istana ni sangat menakutkan! Sama macam masa aku tengok Paranormal Activity! (click here) Sebab mula2 aku memang ingat cerita dia betul2 berlaku!



Sebab kenapa aku ingat dia real?



Sebab dia berdasarkan footage atau rakaman yang ditemui dan ia ditayangkan kepada umum. Itu sebab aku ingat dia real giler ah.



Cerita ni memang takde hantu yang pakai jubah putih, terbang ke sana ke mari, ada bunyi menakutkan. Semua tu takde! Itu yang membuatkan cerita ni lagi menakutkan.



Tapi, bila dah nak habis, tiba2 sampai part yang ada bunuh2. Orang yang kena rasuk atau mungkin yang menyerupai orang yang hilang tu, bunuh kawan2 dia. Haaa...sampai sini la spoil tapi still, aku ingat cerita ni memang betul.



Habis jer cerita ni, aku terus google movie review yang lain.



Huwaaaaahhhh!

Ramai giler orang kutuk cerita ni! Rasa macam aku ni ketinggalan zaman pulak sebab selalunya aku yang nombor satu yang akan kritik cerita2 hahaha



Tapi kan, apa pun orang cakap, aku tetap nak cakap, cerita ni memang best lah (tapi kena pastikan mindset tu, kena fikir cerita ni memang benar hahaha)



Aku tak tau apa perception aku pada cerita ni kalau aku tau cerita tu hanyalah lakonan semata-mata.

Aku rasa.....



Cerita ni tetap scary! Sebab semua tu memang terjadi di alam nyata! Cuma kita tak tau bila dan di mana. Dan aku tak taulah bab bunuh2 tu boleh terjadi ke tak. Yang tu kena tanya ustaz la yer. Aku tak tau huhu



Rating: 8/10



psst...aku perasan, kalau cerita yang penuh dengan kontroversi mesti takleh nak download. Mesti nak kena tengok kat YouTube jer hohoho




Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)


4 comments:

ad dah said...[Reply to comment]

saya follow blog awak k?kalau sud.follow la blik

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@ad dah sudah singgah ngn 4low blog kamu. mekasih coz singgah sini yer (^_^)

Nelly The Strange said...[Reply to comment]

nelly pun masa mula2 tengok , terus review cerita ni !
hampess ! terasa ketinggalan .. rupanya tak . :p

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Nelly The Strange yeke..admin tak tengok sgt pun. kbykan citer admin just link utk kwn2 jer..huhu (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..