Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Monday, 28 November 2011

Cara Nak Install Dan Daftar Internet Download Manager Secara Percuma

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak kongsi tutorial lagi dengan korang. kali ini admin kongsikan cara nak install dan daftar internet download manager (IDM) secara percuma. internet download manager datang dalam bentuk trial tetapi dengan menggunakan sedikit software korang akan dapat IDM berdaftar selama-lamanya.

Bagi sesiapa yang belum tahu, kegunaan IDM adalah untuk meningkatkan kelajuan download korang. selain itu IDM akan memudahkan korang download sesuatu fail itu lebih2 lagi video atau lagu. sebagai contoh dengan menggunakan IDM korang akan dapat download video di you tube dengan mudah

Jadi, bagi sesiapa yang berminat boleh ikut tutorial yang admin sediakan dibawah.
Korang download dulu software IDM



Extract fail yang di download tadi dan selepas itu extract juga folder "Patch-IDM" seperti dibawah



Install "idman605" dan klik next sehingga habis


Selepas siap install, buka folder "Patch-IDM" yang telah di extract tadi. klik pada "KEY PATCH IDM" sehingga keluar seperti dibawah.
1. korang klik pada "clear previous registration data", jika ada  
2. klik pada "Patch Server Check", wajib


Bila korang klik pada "Patch Server Check", korang dikehendaki untuk mencari kedudukan IDM yang telah diinstall. kebiasaanya IDM diinstal dalam C. cari sehingga korang ketemu seperti dibawah


Kemudian klik "open" dan pada SND akan timbul seperti dibawah


Ini bermakna patch korang telah berhasil dan korang boleh guna serial yang diberikan untuk register IDM. copy serial no yang diberikan dan korang buka IDM. korang klik pada "registration" dan isi pada semua tempat yang disediakan. maklumat tipu pun takpe..seperti yang admin buat dibawah. lepastu korang paste "serial no" tadi seperti dibawah. kemudian klik ok


Untuk memastikan "registration" korang berhasil. korang perlu buka IDM dan tengok pada ruangan register. masih timbul atau tidak. jika tulisan seperti "blur". bermakna korang telah berjaya


Nota : korang bebas untuk update new version. tetapi pastikan korang buat seperti yang admin ajar juga untuk version baru yer. taknak update pun takpe. ikut suka korang lah...huhu.

Semoga korang berjaya yer. jika ada sebarang komen atau pertanyaan sila utarakan disini yer. mana yang berguna ambil..mana yang kurang komen elok2. admin akan cuba perbetulkan. ikhlas dari admin untuk semua. semoga berguna (^_^)

17 comments:

lisa min said...[Reply to comment]

thanx admin.. sgt2 berguna =)

yura said...[Reply to comment]

dah wat tp x jd pun em...

mira maisara said...[Reply to comment]

xberjaya lah..tak jumpa pon data dalam laptop :(

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

ada nya..tak pernah mis pun admin buat. cari elok2...huhu. rugi tak buat ni..mudah sangat nak download macam2 (^_^)

najmi merbok said...[Reply to comment]

biasanya idm ini saya gunakan pada pc di kedai jer. kali ini saya guna pada laptop .tapi sudah tamat tempoh 3o hari IDM , jadi saya instal IDM yang baru apabila sudah complet intal iast sekali dia keluar page suruh daftar walaupun saya sudah dalete IDM yang lama .mohon bantuan sesiapa yang tahu caranya

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@najmi merbok kan admin dah ajar cara nak bagi dapat full version. ikut cara daftar seperti diatas. admin buat tak pernah miss pun. menjadi...huhu (^_^)

najmi merbok said...[Reply to comment]

maaf la saya buntu lg neh
... yang saya dapat software IDM 6.07 IDM 6.08 ada La , tapi yang version 6.05 yang saya download tue jd progrem file picture .kenapa

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@najmi merbok kamu dunlod mne 6.05 tu..admin dunlod tadi ok jer sini. link admin kongsi tu skli dengan hack nak daftar. kamu 4low jer apa yang admin ajar tu. insyaallah..dapat

lagipun hack tu boleh guna untuk mne2 version..takde masalah klu nak update IDM pun

Phantom1 said...[Reply to comment]

Salam, dah download tapi xdapat carik IDM dalam drive C. Puas dah carik tapi tak dapat...ade cadangan tak?

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Phantom1 wassalam..urm. cbe search folder "internet dowwnload manager'. lepas tu cuba cari "idman" dalam tu

admin buat takde prob pun. selalu jer buat..

Phantom1 said...[Reply to comment]

dah puas carik tapi tak dapat gak...takpela saya uninstall dulu pastu saya cuba install balik...trime kasih...

Phantom1 said...[Reply to comment]

IDM dh jumpa tapi bila nak patching kluar cam ni...Access Failed: Make sure Internet Download Manager (IDMan.exe) is NOT running!

dah tutup idm tapi masih tak boleh..

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Phantom1 restart pc skli..lps tu cuba patch balik. insyaallah boleh yer (^_^)

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Phantom1 cbe lah buat..memang software ni "work". dah byk kali admin buat

cuma skrg dah tkley guna utk version lbey baru. jgn update..gne version ni jer. ok sangat2 dah pun...huhu

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Phantom1 ni versi terbaru

http://www.duniakongsi.net/2012/02/internet-download-manager-609-with.html

Zaty Haris said...[Reply to comment]

Admin, terima kasih. IDM saya berjaya digunakan. tapi nak tnya, IDM ni ada expired ke? klw dia luput mcm mne nk upgrade balek?

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Zaty Haris sama2..kamu ikut tuto and patch post ni k 4low tuto and patch yaang terbaru tu?

patch "SND" aritu dah takboleh guna utk version terbaru. kalau patch "latest" ok jer untuk update IDM ke version terbaru

sepanjang admin guna patch ni, IDM x pernah pun expired. melainkan jika kamu update. kamu perlu buat "patch" balik untuk jadikan register kembali

ini link patch and tuto yang terbaru. guna patch ini. boleh jer untuk version terbaru (^_^)

http://www.duniakongsi.net/2012/11/internet-download-manager-612-build-23.html

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..