Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Sunday, 20 January 2013

Cara Nak Install Dan Daftar Internet Download Manager Secara Percuma (RE-POST)

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi tutorial dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Cara Nak Install Dan Daftar Internet Download Manager Secara Percuma (RE-POST) plak. sebelum ini admin pernah kongsikan cara nak install dan daftar internet download manager ini. tapi dengan patch yang lama. patch tersebut tidak dapat digunakan lagi.

Oleh kerana setiap hari masih ada pengunjung yang baca post tersebut, admin akan buat satu post baru berkenaan cara nak install dan daftar internet download manager ini. dengan menggunakan patch terbaru, korang tak perlu lagi susah-susah untuk buat banyak step. cukup hanya cari lokasi IDM diinstall, tulis nama dan tiada lagi "trial version"

Tapi, sebelum itu. korang boleh pilih internet download manager version terbaru. admin dah buat dalam bentuk "koleksi". cara nak install dan daftar dah ada dalam setiap entry sebenarnya. korang ikut jer mana-mana yang korang nak. sama jer.

Koleksi Terkini Internet Download Manager With Patch (Full Register)


Bila korang dah pilih mana-mana version yang korang nak. korang boleh ikut cara yang admin ajarkan dibawah untuk proses register kepada "full version". oleh kerana cara install dan daftar adalah sama. admin cuma copy daripada version-version sebelum  ini.

Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman614" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c). 

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.

Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah. untuk lebih support..sila guna browser mozilla.

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih (^_^)0 comments:

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..