Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Saturday, 28 April 2012

Cara Mudah Ping Entry Pada Facebook

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi maklumat berguna dengan korang. kali ini admin akan kongsikan Cara Mudah Ping Entry Pada Facebook. cara ini mungkin ramai yang dah tahu..admin sendiri pun dah lama guna cara ini. tapi takpe..mungkin masih ada yang belum tahu. niat admin ikhlas nak berkongsi.

Dengan cara ini korang tak perlu lagi susah2 nak buka semua group untuk ping entry. korang boleh "send" sekaligus tanpa mengambil masa yang lama. lagipun, dengan cara ini korang juga boleh "send' entry kepada kawan2 dan email yang korang suka. berminat nak cuba?. admin akan ajarkan (^_^)

1. korang perlu buka link INI dulu sebelum "send"
2. pada ruang "URL to Send" korang perlu masukkan "url entry korang"
3. kemudian klik pada perkataan "send"
4. masukkan nama group, kawan2 dan email yang korang nak send pada ruangan "to" 
    (banyak mana pun boleh)
5. tulis sedikit ayat pada ruangan "message" jika korang nak


6. last sekali, klik "send". tunggu sehingga proses selesai. jika korang tak percaya, korang boleh buka pada group yang korang "send" tadi.

Semoga apa yang admin kongsikan ini berguna untuk korang yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan boleh utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah (^_^)

Suka dengan apa yang admin kongsikan?. sila klik pada button dibawah sebagai tanda sumbangan ikhlas anda untuk duniakongsi.net. hanya sedikit iklan untuk menampung duniakongsi. sumbangan "klik" dari anda sangat admin hargai dengan ucapan terima kasih


Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..