Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Sunday, 18 November 2012

Internet Download Manager 6.12 Build 25 With Patch

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software internet download manager dengan korang. kali ini admin akan kongsikan version terbaru bersama2 dengan patch untuk register. setakat hari ini Internet Download Manager 6.12 Build 25 merupakan version terbaru. apa kegunaan IDM ni?. kepada yang masih belum tahu, kegunaan IDM ini adalah untuk memudahkan proses download korang.

Nak tahu betapa "mudahnya" download dengan menggunakan IDM ini?. elok korang download dan cuba sendiri sekarang. nah link. admin kongsikan. oleh kerana cara install dan buat patch adalah sama. admin cuma copy dari version2 sebelum ini.




Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman612" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c).

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.

Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah

4 comments:

Nur Azila said...[Reply to comment]

nk tnya ni.. ini trial ke? :)

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Nur Azila letih2 admin buat tuto bagai..dia ley lagi tanye trial or tak?..huhu. tgk pada gambar 1st tu..kan ada perkataan "full". makna yer register version lah. ikut seperti tuto yg admin ajar tu..no more trial version (^_^)

Nur Azila said...[Reply to comment]

hehe. sorry admin.. ok.. thanks :)

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Nur Azila haha..xp. semoga dapat buat yer. ikhlas admin kongsikan (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..