Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Friday, 22 February 2013

Internet Download Manager 6.15 Build 3 With Patch

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK


Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software berguna dengan korang. kali ini admin akan kongsikan software Internet Download Manager 6.15 Build 3 With Patch plak. software ini merupakan carian ramai orang dalam search engine. apa kegunaan software ini?. software ini dapat membantu memudah dan mempercepatkan proses download korang. software ini kena beli ke?. tentu sekali kena beli..tapi admin akan kongsikan dengan korang cara nak dapatkan secara percuma.

Berminat nak cuba?. elok korang download sekarang. nah link..admin kongsikan. untuk mengelakkan sebarang masalah ketika mendownload elok korang guna browser mozilla. browser lain admin tak jamin support 100%. cara nak jadikan "full version"?. korang ikut jer tutorial yang admin sediakan dibawah.


Oleh kerana cara buat patch adalah sama. admin cuma copy dari entry sebelum ini. cara nak buat pun mudah jer

Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman615" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c).

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.

Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah.

7 comments:

Maisarah Azmi said...[Reply to comment]

admin, nie free trial punye ke? sebab sarah pernah pakai jgak Dm nie, sebulan je boleh guna.

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@Maisarah Azmi full version la awak oii. admin takkan kongsikan software yang trial version. panjang2 admin buat tutorial nak register..boleh dia kata trial..huhu (^_^)

Indra Antara said...[Reply to comment]

wah saya ketinggalan nih, saya masih menggunakan IDM 6.12.. langsung saya gunakan nih IDM nya.. thanks

fatenhjikhsan said...[Reply to comment]

keluar iklan tudung je...mcm mne nk download

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@fatenhjikhsan link dah kene delete..admin minta maaf banyak2. kebanyakan link "download" dah kene delete. admin perlukan sedikit masa untuk perbetulkan balik

saifudin abu izzudin said...[Reply to comment]

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/

sherlina halim said...[Reply to comment]

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..