Iklan Nuffnang

..................................................................................................

..................................................................................................

Saturday, 15 September 2012

Internet Download Manager 6.12 Build 15 With Patch

SEMOGA APA YANG ADMIN KONGSIKAN BERMANFAAT UNTUK KORANG SEMUA. JIKA ADA KELUAR IKLAN SEMASA MENDOWNLOAD..HARAP KORANG BIAR LOADING SEHINGGA HABIS. BAGI LAH SEDIKIT PENGHARGAAN UNTUK DUNIAKONGSI. TERIMA KASIH JIKA MEMAHAMI (^_^) p/s : SILA LAPORKAN DI RUANGAN KOMEN JIKA TERDAPAT LINK YANG ROSAK

Salam semua. hari ini admin nak berkongsi lagi software berguna dengan korang. kali ini admin akan kongsikan software Internet Download Manager 6.12 Build 15 With Patch. kepada yang belum tahu, kegunaan software ini adalah untuk mempercepatkan lagi proses download. oleh kerana cara install dan patch adalah sama, admin kongsikan cara daripada entry yang sebelumnya dan buat sedikit penambahbaikan.

Berminat nak cuba?. nah link..admin kongsikan. admin pun akan ajar korang cara nak install yer. install dan register sekali gus. mudah jer. ikut jer seperti step yang admin ajar tu (^_^)


Cara Install :
(1) download dan extract sehingga habis. kemudian buka folder tadi dan klik pada "idman612" untuk mula install. install sehingga habis

(2) bila dah siap install. klik pada "Patch" untuk proses register. kemudian klik pada perkataan "patch" dan cari lokasi IDM yang kita install tadi. kebiasaanya ada dalam local disk(c).

(3) bila dah jumpa lokasi IDM, klik open dan masukkan nama korang. nama palsu pun takpe. cam admin buat tu..huhu. klik ok dan jika tiada sebarang masalah, perkataan "successfully patch!" akan muncul. makna yer proses pendaftaran IDM korang dah berjaya.

(4) buka short-cut IDM pada desktop ataupun dalam button search dan mula guna. klik pada help > about dan lihat pendaftaran atas "nama" korang.


Nota : mungkin korang perlu "disable" sementara antivirus sebelum dapat guna "patch" ini. patch ini bukan virus sebenar yer. antivirus yang salah faham. kalau tak percaya..bila korang dah siap patch. enable balik antivirus dan cuba scan.

Tips Tambahan : untuk "melajukan" lagi proses download, korang boleh ejas pada "options". klik pada options > connection dan buat seperti gambar dibawah. tukar Connection Type/Speed kepada Lan 10Mbs

Penyelesaian kepada masalah ini :

Jika ada masalah seperti dibawah. korang hanya perlu klik "ok" dan " cancel". kemudian mula buat "patch" seperti yang admin ajar tu.

Semoga korang berjaya buat yer. ikhlas admin kongsikan. jika ada sebarang komen, cadangan mahupun permintaan sila utarakan disini. terima kasih sebab sudi singgah

4 comments:

RAINBOW de nadiah said...[Reply to comment]

mcm mna nk disable anti virus?
lps tuh file yg kna download tuh xblh bkak terus.
file rar

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@RAINBOW de nadiah kamu kena "extract" dulu fail dengan "winrar". ada tak winrar?. right clik dan extract. baru boleh dapat fail dalam bentuk folder (^_^)

najmi merbok said...[Reply to comment]

mcm mana nak buka patch idm , saya klick patch , kemudian jadi pacting failed. kenapa ya

Kongsi Apa2 Aje said...[Reply to comment]

@najmi merbok mungkin kamu tidak ikut sepenuhnya tutorial yg admin ajar tu. jgn gagal walaupun satu step. yg paling penting adalah masa cari location "idm" dalam local disk (c) tu. buat btol2..insyaallah boleh (^_^)

Iklan Nuffnang

Share This With Your Friends

 
NAK YANG LEBIH HEBAT?. TENGOK NI..